Tavuk Etinin Hijyeni Hayati Öneme Sahip

Tavuk Eti Hijyenine Dair Uyarılar

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon, tavuk eti tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli hususları açıkladı.

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin mikroorganizmaların üremesi için ideal bir ortam oluşturduğunu belirterek, pişirme, temas ve saklama süreçlerinde yapılacak hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Tavuk etinin tüm aşamalarında hijyenin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çon, tavuk ürünlerinin çiftlikten tüketiciye kadar olan süreçte titizlikle korunması gerektiğini ifade etti.

Hijyen Kurallarına Uymak Hayati Önem Taşır

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin uygun şekilde muhafaza edilmediği durumlarda bakteri bulaşma riskinin arttığını söyledi. Özellikle tavuk etinin pişirildikten sonra dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizen Çon, pişmiş ürünün temas ve saklama koşullarının da önemli olduğunu belirtti.

Çon’a göre, tavuk eti uygun şekilde tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Pişmiş tavuk ürünlerinin uygun şekilde saklanmaması halinde kısa sürede bakteri üremesi başlayabilir ve bu da sağlık risklerini artırabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Prof. Dr. Çon, işletmelerin ve bireylerin tavuk eti tüketirken hijyen kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. Tavuk ürünlerinin uygun sıcaklıkta muhafaza edilmesi, tekrar tekrar ısıtılmaması ve hijyenik koşullar altında servis edilmesi önemli bir husustur.

Tavuk eti tüketirken dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çon, uygun pişirme ve saklama koşullarına riayet edilmesinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Deprem travmasının sessiz etkisi: Çocuklarda gerileme gözlenebilir

Prof. Dr. Zeynep Şimşek, deprem gibi travmatik süreçlerin ardından bazı çocuklarda duygusal ve davranışsal gerilemeler görülebileceğini, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Karaman’da Bir Adam Evinde Ölü Bulundu

Karaman’da 39 yaşındaki adam evinde ölü bulundu KARAMAN – Karaman’da 39 yaşındaki adam, arkadaşı tarafından evinde ölmüş halde bulundu. Olay, akşam saat 22.40 sıralarında Gazi Dükkan Mahallesi 128. Sokak’ta bulunan 2 katlı müstakil evin ikinci …

İstanbul’da Spor Bahisleri İntihara Sürükledi

İstanbul’da sportif bahis intihara teşebbüse sürükledi İSTANBUL – İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru U.M.N., beylik tabancası ile intihar girişiminde bulundu. Hastanede tedavisi devam eden …

Dağdan toplanıyor, kilosu 10 bin TL’ye satılıyor

Yemeklerde baharat olarak tüketilen, şifalı bir bitki olduğu için bölgede yoğun talep gören “zuzubak” otu, ilçenin Cobet yaylası, Mereto ve Zoveser dağlarının eteklerinde yetişiyor. Zuzubak otu, ilkbaharın gelmesiyle köylerde yaşayan vatandaşlar için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir