Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Güzellik Algısı Değişti: Estetik Yaptırırken Bu Hatalara Düşmeyin

Estetik cerrahi, günümüzde artık sıradan bir uygulama gibi görünüyor. Filtreli fotoğraflar ve mükemmel görünümler, birçok kişiyi estetik cerrahiye yönlendiriyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, fotoğraflardaki düzenlemeleri gerçek hayatta da elde etme isteğinin “Snapchat dismorfisi” adını aldığını belirtiyor. Bu durum, bazen imkansız görünen estetik standartlara ulaşma çabasına dönüşebiliyor ve telafisi zor hatalara yol açabiliyor.

Özellikle ünlüler ve influencerların estetik işlemleri açıkça paylaşarak genç nesil ve pek çok kişi için bu konuyu daha cazip hale getirdiğini belirten Dr. Üstün, doğru bir uzmanla çalışmanın önemine vurgu yapıyor ve estetik cerrahinin ciddi bir tıbbi süreç olduğunu hatırlatıyor.

1-Cerrah Seçimini Sadece Sosyal Medya Üzerinden Yapmak

Dr. Nihal Üstün, sosyal medyanın bir doktor hakkında fikir edinmek için kullanılabileceğini ancak karar vermek için yeterli olmadığını belirtiyor. Estetik cerrahi sürecin doğru bir şekilde yönetilmesi için cerrahın tecrübesi ve uzmanlığının sorgulanması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde telafisi zor sorunlarla karşılaşılabilir.

2-Filtreli Fotoğraflara Bakıp Gerçek Dışı Bir Görünüm Beklemek

Dr. Nihal Üstün, estetik yaptırma isteğiyle gelen bazı hastaların filtreli, dijital olarak oynanmış fotoğraflarla geldiğini ve bunun gerçekçi olmadığını belirtiyor. Gerçekçi beklentilerle yola çıkıldığında daha başarılı ve doğal sonuçlara ulaşılabileceğini vurguluyor.

3-Olası Riskleri ve Komplikasyonları Göz Ardı Etmek

Her estetik işlemin belirli riskler taşıdığını vurgulayan Dr. Üstün, cerrahın ameliyatın risklerini hastaya açıkça anlatması gerektiğini belirtiyor. Komplikasyonların önlenmesi için doğru bilgilere sahip olmanın önemine dikkat çekiyor.

4-Sadece Popüler Olduğu İçin Ameliyat Olmak

Popüler estetik uygulamalara sadece trend olduğu için karar vermek yerine, kişinin kendi vücut yapısını ve beklentilerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Üstün, doğru uzmanla çalışmanın önemini hatırlatıyor.

5-Ameliyat Sonrası Süreci Hafife Almak

Ameliyat sonrası bakım sürecinin önemini vurgulayan Dr. Nihal Üstün, doktorun önerilerine uymanın başarılı sonuçlar elde etmede önemli olduğunu belirtiyor. Hastaların dinlenmeye, bakım yapmaya ve kontrolleri aksatmamaya özen göstermeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Related Posts

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Havuz keyfiniz zehir olmasın! Ölümcül riskler tehdit saçıyor

Prof. Dr. Alper Şener, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan havuz kullanımına dikkat çekerek, havuzun yanı sıra akarsu yataklarında serinlemeye çalışanlara da uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şener, “Bakteriyel ve paraziter enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Bu sularda yaşayan bazı parazitler burundan girerek beyne ulaşabiliyor” dedi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Kenelere dikkat! Yaz aylarında artan KKKA vakalara karşı ne yapmalı?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gamze Kalın Ünüvar, yaz aylarında artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.