Bahar ve Yaz Aylarında Gıda Zehirlenmeleri Artıyor

Gıda Zehirlenmeleri Artıyor: Uzmanların Uyarısı

Son dönemde gıda zehirlenme vakalarında ciddi bir artış gözleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver, özellikle bahar ve yaz aylarında Salmonella bakterisinin çoğalması için uygun ortam oluştuğuna dikkat çekti.

Salmonella türü bakterilerin sebep olduğu gıda zehirlenmesinin başlıca kaynaklarının iyi pişmemiş tavuk, kırmızı et, yumurta, süt, süt ürünleri ve mayonez gibi soslar olduğunu belirten Alver, bu bakterinin sağlık için ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Bakterinin bulaşma yolları arasında personel hijyenine dikkat edilmemesi, gıdaların yeterince pişirilmemesi, uygun olmayan koşullarda muhafaza edilmesi ve el hijyenine önem verilmemesi gibi faktörlerin yer aldığını ifade eden Alver, gıda zehirlenmesinin önlenmesi için denetimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Gıda zehirlenmelerinde sık görülen belirtiler arasında halsizlik, mide bulantısı, ateş, karın ağrısı, ishal ve krampların yer aldığını belirten Alver, bu belirtilerle karşılaşan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Salmonella vakalarının artış gösterdiği dönemlerde tavuk, et, sosis, yumurta, balık, mayonez gibi gıdaların tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini belirten uzmanlar, gıda güvenliği konusunda halkın bilinçlendirilmesinin önemini vurguladılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

10 bin AKUB üyesi görev başında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 81 ilde 10 bin AKUB (Arama Kurtarma Birimi) üyesinin her an göreve hazır olduğunu söyledi.

Kaymakam, 23 Nisan Bayramı’nda Koltuğunu Öğrencilere Devretti

Sinop’un Gerze ilçesinde Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu temsili olarak ilkokul öğrencilerine devretti. Kaymakam Arabacı, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Nehir …

Özgür Özel: “Cumhuriyet ve demokrasi için mücadele edeceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz, Gazi’nin emaneti, kurduğu demokrasiden, cumhuriyetten yanayız. Seçme seçilme hakkından, seçimlerdeki yarıştan yanayız.” dedi. Yozgat’ın, CHP’nin en düşük oy aldığı illerden biri olmasına rağmen mitingi burada …

Türk ve Rus Öğrenciler Silifke’de Uçurtma Şenliği Düzenledi

Mersin’in Silifke ilçesinde, Türk ve Rus öğrencilerin katılımıyla uçurtma şenliği düzenlendi. Akkuyu Nükleer AŞ tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen şenlik, Kum Mahallesi sahilinde gerçekleşti …

Özel Çocuklar İçin Ortak Adım, Her Çocuk Bir Gelecek

244. yıla uzanan geçmişinde tüm faaliyetlerinde insanı merkeze alan Takeda, çeşitliliği ve kapsayıcılığı temel ilkeleri olarak benimsiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir