Diyarbakır’da Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Açıldı

Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Diyarbakır’da Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Diyarbakır’da 12 Kasım’da kapılarını açan gurme ve yöresel lezzetler fuarında bal çeşitleri ve cağ kebabı ziyaretçilerle buluşuyor. Fuarda, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle, 59 ilden 170 firma katılım gösteriyor.

Fuara katılan 20 yaşındaki arıcı Ekrem Bozkurt, 14 yaşından beri babasıyla birlikte arıcılık yaptıklarını belirtti. Bozkurt, Türkiye’nin lisanslı en genç arıcı ve ana arı üreticisi olduğunu vurgulayarak, Hakkari Cilo Dağları ve Tunceli Munzur Dağları’nda bu işi sürdürdüklerini dile getirdi. Bozkurt, Kara kovan balı, petek bal, süzme bal gibi çeşitler ürettiklerini ve bu ürünlerin fiyatları hakkında bilgi verdi.

Fuarın bir diğer ilgi çekici lezzeti ise Erzurum’un meşhur cağ kebabı. Cağ kebabı ustası Naci Peker, kuzu ve koyun etinden hazırladıkları cağ kebabını ziyaretçilerle buluşturduğunu ifade etti. Peker, yaklaşık 15 yıldır bu lezzeti sunmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı bugün sona eriyor. – DİYARBAKIR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir