Kamu sözleşmesinin aylardır imzalanmaması üzerine emekçi, bakanlık önüne gidiyor: İşçi sesini yükseltiyor

Günlük Brüt Ücretlerin Yükseltilmesi Talebi İçin Eylem Hazırlıkları

Türk-İş ve Hak-İş, geçtiğimiz ay yaptıkları görüşmelerde günlük brüt çıplak ücretleri bin 800 TL’nin altında olan işçilerin ücretlerinin artırılması talebinde bulundu. Birinci altı ay için yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 25 zam istenirken ikinci yılda da yüzde 25+25 zam talep edildi. Ayrıca ikinci altı aydan itibaren yüzde 10 refah payı ve enflasyon farkı talepleri de masada yer alıyordu. Ancak, yapılan 3 toplantıya rağmen herhangi bir sonuca varılamadı. Bu durum üzerine Tez-Koop-İş Sendikası, 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapma kararı aldı.

İşverenden Alacaklıyız

Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Özgen, kamu işçilerinin 1 Ocak itibarıyla “kamu işvereninden alacaklı” olduklarını belirtti. Enflasyonun artmasıyla birlikte yoksulluk ve sefaletin etkilerinin daha da arttığını dile getiren Özgen, “Sözleşme imzalanmadığı için hala 2024 yılı ücretleriyle devam ediyoruz. Bu durum işçiler arasında büyük bir talep dalgasına yol açmaktadır. Ücret ve sosyal haklar net olmadığı için sözleşmeler de imzalanamıyor. Temmuz veya Ağustos’a kadar beklemek istemiyoruz çünkü bu süreçte para değer kaybediyor ve yoksulluk derinleşiyor. Yalnızca herhangi bir durumda imzalanması değil, yoksulluğu azaltacak ve enflasyondan etkilenmeyecek ücret zammı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türk-İş ile Gerilim

Ankara’da yapılacak eylem konusunda Türk-İş’ten onay almadıklarını belirten Tez-Koop-İş Sendikası İl Başkanı, Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların eyleme katılma durumunun tüm başkanlarını bağlamadığını açıkladı. Türk-İş’e bağlı bir sendika olarak kendilerini meşru olmayan bir grup gibi göstermeye çalıştıklarını dile getiren başkan, Türk-İş İl Başkanının kendilerine talimat verme yetkisinin olmadığını belirtti.

Related Posts

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

Tazminat yakacak o ifade! Haklı olsa da…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili, dikkatten kaçan küçük ayrıntılar yılların emeğini boşa çıkarabiliyor. Yıllarca çalışan ancak haklı sebeplerle istifa eden kişiler, işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatı …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir