5000 liralık emekli ikramiyesinde son durum belli oldu! 5 milyona yakın emekliyi heyecanlandıran gelişme

Cumhuriyetin yüzüncü yılı dolayısıyla emeklilere tek seferlik olmak üzere 5 bin TL ikramiye 11-15 Kasım tarihlerinde yatırılmıştı.

Emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi tek seferliğine verilmiş ve çalışan emeklilerinde yaralanacağı belirtilmişti.

Yasal düzenleme torba kanun teklifine konurken, kanun teklif TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçti.

26 ARALIK’TA SONA ERECEK

Teklifin ilk 46 maddesi Genel Kurul’da kabul edildi fakat bütçe görüşmeleri dolayısıyla torba kanun teklifi görüşmelerine ara verildi. TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerin ise 25 Aralık’ta son bulacağı aktarıldı.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, ilk 46 maddesi kabul edilen ve toplam 86 maddeden oluşan teklifin kalan maddelerinin ise 26-27 Aralık tarihlerinde görüşüleceği tahmin ediliyor.

Teklifin planlandığı gibi yasalaşması halinde aralık ayı sona ermeden ikramiyelerin emeklilere ödenmesi Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlık yapıldı.

Teklifle ilgili bazı maddelerde muhalefet partilerinin çekincesi olsa da aralık ayına yetişmesi beklenen teklif görüşmelerinin hızla devam etmesi adına çalışmaların yoğunlaşması bekleniyor.

5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Teklifin yasalaşması kapsamında sın dakika gelişmesi olmazsa 5000 TL ikramiyenin ayın son günlerinde hesaplara yatması tahmin ediliyor.

Bu gelişme 4 milyon 688 bin 945 kişi için müjde olurken çalıştıkları için ikramiye alamayan vatandaşlar için ikramiye ödemesi de yapılmış olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x